PERSBERICHT

Sharp introduceert 20-inch Full HD multi-touch monitor tijdens ISE 2013

Sharp  introduceert tijdens Integrated Systems Europe 2013, van 29 januari tot en met 31 januari in de Rai te Amsterdam,een volledig, voor Microsoft Windows 8 geoptimaliseerde, 20-inch multi touch-monitor. De LL-S201A biedt een resolutie van 1.920x1.080, een contrastverhouding van 3.000:1 en verwerkt tot wel 16,7 miljoen kleuren. Dit garandeert een uitstekende weergave van Full HD-beelden. Dankzij de gevoelige 10-punts capacitieve touch-interface is het systeem met tien vingers te bedienen. Hierdoor zijn alle toepassingen van Microsoft Windows 8 op een intuïtieve manier te gebruiken.

Houten, 23 januari 2013 - ‘De monitor levert scherpe, heldere beelden en is geoptimaliseerd voor gebruik met Windows 8,’ aldus Ronald Huijbregts, Sales & Marketing Manager Visual Solutions van Sharp Electronics Benelux bv. ‘Windows 8 is een geweldige stap voorwaarts. Het laat zien hoe wij in toekomst computers bedienen en komt echt tot leven bij gebruik van een touch-monitor. De LL-S201A ondersteunt alle touch-functionaliteiten van Windows 8. Het is een kostenefficiënte oplossing, aangezien het niet noodzakelijk is om een nieuwe pc of laptop aan te schaffen.’

Traditionele touch-monitoren worden door de gebruiker met twee vingers bediend. Bij de LL-S201A valt direct op dat de 10-punts aanraakfunctionaliteit een veel intuïtievere gebruikerservaring biedt. Het capacitieve touchscreen van de monitor reageert accurater en sneller in vergelijking tot tablet-pc's.

Naast bediening met de vingers wordt een styluspen meegeleverd. De punt van de styluspen is slechts 2 mm dik en biedt een realistische schrijfervaring. Er is tevens een functie voor het ‘uitschakelen van de hand’ waarmee de herkenning van de styluspen prioriteit krijgt. Dit voorkomt dat de monitor ongewenst wordt aangestuurd door de hand. Ook is het mogelijk om de beeldoriëntatie om te schakelen. Dit is met name nuttig voor teams die samen aan projecten werken.

De LL-S201A is inzetbaar voor een groot aantal toepassingen. Allereerst is het voor retailers een aantrekkelijke en interactieve manier om producten en diensten op de winkelvloer te demonstreren. Zo is het voor autodealers mogelijk, om plat op een bureau en met behulp van de rotatiefunctie, de klant een gedetailleerde virtuele tour van de auto te geven.

Daarnaast is de monitor inzetbaar in het onderwijs door connectiviteit met de interactieve BIG PAD-whiteboards van Sharp. Terwijl een leerling op het interactieve whiteboard schrijft, kan een docent de LL-S201A gebruiken om aantekeningen te maken. De invoer van zowel de leerling als de docent verschijnt dan op het BIG PAD-whiteboard. Ook tijdens zakelijke meetings is de LL-S201A een handig hulpmiddel. Terwijl de presentator van de meeting op een BIG PAD-whiteboard schrijft, is het voor teamleden eenvoudig om aantekeningen te maken op de 20-inch multi touch-monitor. Deze notities verschijnen vervolgens weer op het interactieve whiteboard.
De LL-S201A kan tevens worden gebruikt als interactieve tafel waaraan teams gezamenlijk kunnen werken. Het is voor gebruikers eenvoudig om te schakelen tussen Office-bestanden, afbeeldingen en alle andere Windows-toepassingen. Ook is het mogelijk om de beelden op de monitor te roteren of hierop in te zoomen.

Beschikbaarheid                                               
De LL-S201A 20-inch Full HD multi-touch monitor is verkrijgbaar vanaf maart 2013.

Over Sharp
Sharp Corporation is een wereldwijd opererende uitvinder van innovatieve producten en kerntechnologieën die in belangrijke mate de toekomst van elektronica bepalen. Als koploper op het gebied van Liquid Crystal Displays (LCD's) en digitale technologieën biedt Sharp een uitgebreide reeks professionele LCD-monitoren voor verschillende toepassingen. Deze monitoren produceren dynamische,  natuurlijke beelden en accurate kleuren op schermformaten tot 274 centimeter (108 inch).Sharp Corporation telt wereldwijd 56.756 medewerkers en in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2012 realiseerde het bedrijf een geconsolideerde jaaromzet van 2.455.850 miljoen yen.  
Bezoek voor meer informatie www.sharp.nl
   
               
© 2013 | Sharp Electronics Benelux bv | www.sharp.nl | E: quint.dekker@sharp.eu | Afmelden persberichten