PERSBERICHT

Sharp introduceert 32-inch IGZO-monitor met ultrahoge resolutie tijdens ISE 2013

Sharp  introduceert tijdens Integrated Systems Europe 2013, van 29 januari tot en met 31 januari in de Rai te Amsterdam, een professionele 32-inch monitor met een innovatief IGZO-scherm (Indium Gallium Zinc Oxide). De PN-K321H is het dunste model in zijn klasse en bereikt een Quad Full HD-resolutie van 3.840 x 2.160 voor een uiterst realistische beeldweergave.

Houten, 23 januari 2013 - “We zijn zeer verheugd over de introductie van onze eerste monitor met de nieuwe IGZO-technologie,’ "aldus Ronald Huijbregts, Sales & Marketing Manager Visual Solutions van Sharp Electronics Benelux bv. “IGZO-technologie biedt ons de mogelijkheid om fantastische beelden te leveren met een ultrahoge resolutie en helderheidsniveaus waarvoor bij conventionele LCD-monitoren aanzienlijk meer energie vereist is.”

IGZO is een semi geleidend materiaal met een 20 tot 50 keer hogere elektronenmobiliteit dan amorf-silicium. De dunne-film transistors in elke pixel zijn veel kleiner, waardoor de pixeltransparantie toeneemt. Vanwege het feit dat er meer licht door de pixels kan vloeien, bereikt IGZO een zeer hoge beeldresolutie en een hogere helderheid, met minder achtergrondverlichting. De PN-K321H is ontworpen zonder ventilator voor een stille werking en is slechts 3,5 cm dik. De monitor levert met 140 pixels per inch uitzonderlijk levendige en realistische beelden.

De PN-K321H is interessant voor toepassingen waar uiterst gedetailleerde beelden zijn vereist zoals CAD, illustratie en gedetailleerd grafisch ontwerp. Dankzij de resolutie van 3.840 x 2.160 kan informatie, waarvoor normaal gesproken vier schermen zijn benodigd, nu volledig op de monitor  worden weergegeven, verdeeld over vier afzonderlijke delen. Deze functionaliteit is met name interessant voor financiële instellingen, die vaak met meerdere rijen monitoren werken. Andere markten waar inhoud met ultrahoge definitie is vereist, zijn bijvoorbeeld veiligheidsinstanties en onderzoeksinstituten. Naar verwachting wordt de PN-K321H in deze sectoren veelvuldig geïntegreerd.

De monitor beschikt over RS-232C* en DisplayPort voor eenvoudige verbinding met een kabel. De beeldresolutie van 3.840 x 2.160 blijft hierbij behouden.

Beschikbaarheid                                               
De PN-K321H monitor is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2013.

*Vereist meegeleverde RS-232C conversiekabel

Over Sharp
Sharp Corporation is een wereldwijd opererende uitvinder van innovatieve producten en kerntechnologieën die in belangrijke mate de toekomst van elektronica bepalen. Als koploper op het gebied van Liquid Crystal Displays (LCD's) en digitale technologieën biedt Sharp een uitgebreide reeks professionele LCD-monitoren voor verschillende toepassingen. Deze monitoren produceren dynamische,  natuurlijke beelden en accurate kleuren op schermformaten tot 274 centimeter (108 inch).
Sharp Corporation telt wereldwijd 56.756 medewerkers en in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2012 realiseerde het bedrijf een geconsolideerde jaaromzet van 2.455.850 miljoen yen.  
Bezoek voor meer informatie www.sharp.nl
 
© 2013 | Sharp Electronics Benelux bv | www.sharp.nl | E: quint.dekker@sharp.eu | Afmelden persberichten